Projects

De meeste projecten zijn een initiatief van Saxofonist en producer Carlo Banning. Na zijn opleiding aan het Amsterdamse Conservatorium deed hij jarenlang podiumervaring op in het theater- en clubcircuit, in coverbands, op festivals en events. Ook uit onderstaande projecten blijkt zijn veelzijdigheid.

Nomads in Jazz

Carlo Banning

Nomads in Jazz is een collectief van zeer gevarieerde musici die samen diverse stijlen binnen de jazz onderzoeken en een nieuw gezicht geven. Middels deze tocht werken ze daarnaast ook aan een eigen repertoire van originals waarbij ze zich laten inspireren door de tocht die ze maken binnen de diverse stijlen. Ze laten zich bijvoorbeeld inspireren door Wayne Shorter, Herbie Hancock, Gretchen Parlato, Eperanza Spalding, Christian Scott.

Kijk op de website van Nomads in Jazz voor meer informatie.

Carlo Banning Quartet

Carlo Banning

Het Carlo Banning Quartet is een verfrissend kwartet dat van gebaande paden afgaat. Naast de traditionele manier van improviseren (band begeleidt de solist) zal deze band meer opereren als een organische structuur. Vaak speelt iedereen een even belangrijke rol, tegelijk solerend/improviserend en bewegen de musici zich als een flexibel gecoördineerd organisme door een spannende muzikale omgeving. Tegelijkertijd is het geen 'Free jazz'. Er zijn bepaalde structuren in de composities die pakkende thema's leveren, eigentijdse grooves en sferische soundscapes.

Kijk op de website CBQ voor meer informatie.Loungeclassics

Loungeclassics
De tijd van de achtergrondmuziek van suffe jazzcombo’s op recepties, congressen en andere evenementen is voorbij. Loungeclassics speelt live lounge muziek. Een vernieuwend liveconcept, waarbij saxofonist Carlo Banning improviseert op bekende en minder bekende loungetracks. Hij schakelt daarbij flexibel tussen verschillende stijlen, zodat de live lounge muziek altijd perfect aansluit bij de sfeer op dat moment. Loungeclassics kan met en zonder zangeres geboekt worden en is ook uit te breiden met extra muzikanten. Achtergrondmuziek op zijn best.

Kijk op de website van Loungeclassics voor meer informatie.DJ-Saxofonist-(Zangeres)

DJ-Saxofonist
Met het liveconcept DJ Saxofonist kan een feest, evenement of bruiloft niet lang genoeg duren! Het wordt moeilijk om stil te blijven staan bij de selectie swingende dance- en housetracks die speciaal zijn bewerkt, zodat de saxofonist meer ruimte heeft te spelen. Toegankelijk, creatief, origineel en geen getoeter op onbekende nummers. DJ met saxofoon kan ook met zangeres geboekt worden of met extra muzikanten. Specifieke wensen worden altijd meegenomen.

Kijk op de website van DJ-Saxofonist voor meer informatie.Jazzclassics

Jazzclassics
Heeft u iets te vieren of presenteren of wilt u uw diner of borrel warm omlijsten met sfeervolle muziek? De crème de la crème van de Nederlandse jazz scene komt met Jazz Classics samen om uw gasten een geweldige avond te bezorgen. Samen met u bekijken wij welke muziek passend is bij uw evenement. Evergreens van Frank Sinatra als 'Fever' en 'Whatever Lola Wants' worden op een verfrissende manier vertolkt. Maar ook eigentijdse nummers van bijvoorbeeld Prince of Michael Jackson worden in een passend jazzy jasje gestoken.

Kijk op de website van Jazz Classics voor meer informatie.Beatsclassics

Beatsclassics
Op zoek naar een opzwepende live-act met zeer ervaren muzikanten? Beatsclassics zorgt ervoor dat elk evenement of feest tot leven komt! Een DJ gecombineerd met professionele muzikanten (zangeres, saxofonist en percussionist) zetten een show neer waarin klassiekers en eigentijdse hits worden omgetoverd tot pompende floorfillers. Door de dynamische mix van vocals, visuals, live gemixte beats, percussie en sax is de dansvloer in no time gevuld. Stil staan is geen optie.

Kijk op de website van Beatsclassics voor meer informatie.Open BAC Band

Beatsclassics
De open B.A.C is een spannende en afwisselende avond waar u in intieme setting kenis maakt met de eerste try-outs van jong en oud talent. De presentatie wordt verzorgd door telkens een andere presentator uit de theaterwereld. De avond, en soms de gasten, worden begeleid door de B.A.C. Band die bestaat uit Mattijs Verhallen, Jurrit Bode, Minze Koopman en Mees van Haren en mijzelf natuurlijk. Mail me voor een plaatsje op de gastenlijst (beperkt mogelijk).

Kijk op de website van Open BAC voor meer informatie.Aristos Hornz

Carlo
Aristos Hornz
Blazerssectie o.l.v. Fred van Straten. We spelen onder andere bij Danny Vera. Daarnaast hebben we ons eigen project, genaamd World Of Hornz

Kijk hier voor meer informatie over de sectieDe Wereldband

De Wereldband

Ruim anderhalf jaar heeft Carlo alle theaters van Nederland gezien samen met de wereldband. Muziektheater op het hoogste niveau onder regie van 'Mini' (Karel de Rooij).

'De kunst van het performen was een uitdaging en zeer leerzaam, maar uiteindelijk was het voor mij belangrijker de muziek net iets meer als uitgangspunt te nemen. Hier heb ik in mijn eigen projecten voldoende ruimte voor, maar ook hier is performance een belangrijke pijler'

Kijk op de website van De Wereldband voor meer informatie.