Applaus!

Applaus

Volgens wetenschapsjournalist Mark Mieras draagt cultuurparticipatie bij aan de vitaliteit van medewerkers. Dit komt onder andere door de sociale interactie, het speelse karakter en de fascinatie die cultuur oproept. Op basis van 30 wetenschappelijke onderzoeken concludeert hij: “Net als sport helpt cultuurbezoek angst, stress en zwaarmoedigheid verdrijven.” Een bedrijfscultuur die uitnodigt om ontspanning te zoeken in cultuur investeert daarmee in vitaliteit, gezondheid en productiviteit.

Cultuur op de het werk
Applaus! koppelt het bedrijfsleven en kunst & cultuur op inventieve wijze aan elkaar. Applaus! biedt organisaties de mogelijkheid om cultuur te integreren in hun bedrijf. En daarmee niet alleen het applaus van medewerkers maar ook van alle andere stakeholders te oogsten.

Het concept
Applaus! is een abonnement voor bedrijven en instellingen op een serie (lunch-)voorstellingen voor medewerkers en/of klanten. De voorstellingen kunnen – in overleg – uiteenlopen van jazz tot klassiek, eenakters, cabaret of stand-up comedy. Van nieuw, veelbelovend talent tot bekende namen als Denise Jannah, Shirma Rouse, Edsilia Rombley, Paul de Munnik en Javier Guzman. Voor elk wat wils dus! De voorstellingen kunnen bij bedrijven zelf worden gegeven of in een theater of andere geschikte locatie in de buurt.

Het is onze missie om een brede doelgroep in aanraking te laten komen met diverse vormen van het waardevolle cultuuraanbod in Nederland. Ook mensen die normaal niet zo snel de weg vinden naar het theater. Bedrijven die cultuur op een toegankelijke manier delen met hun medewerkers en/of relaties creëren hiermee op een maatschappelijk verantwoorde manier:

 • ontspanning

 • inspiratie

 • sociale interactie

 • betrokkenheid

 • motivatie

 • De basis is een Applaus! abonnement op 6 voorstellingen per jaar van circa 30 minuten. Programmering van acts, periode, tijden en exacte locatie in overleg. Afgestemd op de behoeften, budget, faciliteiten en doelstellingen van uw organisatie. Geschatte kosten zijn € 1950 ex. 6% btw per voorstelling, afhankelijk van de invulling van het programma.

  Wilt u meer weten over wat u kunt bereiken middels het aanbieden cultuur binnen uw bedrijf?

  Klik hier voor een afspraak.  De voordelen op een rij
 • Betrokkenheid met kunst & cultuur is goed voor het imago van een organisatie. Met een relatief lage investering worden medewerkers of relaties getrakteerd op cultuur en steunt het bedrijf deze sector. Dat levert gegarandeerd applaus op!

 • De nieuwe generatie medewerkers vindt het steeds belangrijker privé en werk in balans te hebben. Boeien en binden is voor bedrijven die jong talent binnen willen halen belangrijk. Met de lunchvoorstellingen van Applaus! wordt een deel van de persoonlijke interesse van medewerkers binnen werktijd bevredigd en biedt je als werkgever een waardevol extraatje. Dat kan een belangrijke bijdrage leveren aan de motivatie van personeel.

 • Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is voor veel bedrijven actueel. De lunchvoorstellingen een mooie manier om op sociaal vlak invulling te kunnen geven aan MVO. En dat is goed voor het imago van het bedrijf. We kunnen de invulling van het programma daar ook op aanpassen, met bijvoorbeeld lokale maatschappelijk interessante artiesten, of het uitnodigen van ouderen uit de omgeving van het bedrijf.

 • Applaus! is een rechtstreekse stimulans voor de culturele sector, die afstraalt op de onderneming. Het laat op sympathieke en subtiele wijze het sociale gezicht van het bedrijf zien.

 • Jouw bedrijfsnaam wordt meegenomen in alle uitingen van Applaus!

 • Met Applaus! maak je een goede indruk op klanten (zie ook onder ‘Mogelijke uitbreiding’). Nodig niet alleen medewerkers maar ook klanten uit voor de voorstellingen, zodat zij zien hoe jouw bedrijf investeert in haar medewerkers én in de culturele sector. En biedt medewerkers en klanten een mooie manier om informeel te netwerken.

 • Applaus! levert deelnemende bedrijven free publicity op. Het innovatieve concept kan rekenen op aandacht van diverse media en daar profiteert jouw bedrijf van mee!

 • Fiscaal voordelig omdat het intern plaatsvindt.


 • Extra mogelijkheden

 • Reacties van medewerkers kunnen worden gedeeld via in- en externe media (website, social media, magazine) van het bedrijf zelf.

 • Om de reacties verder in kaart te brengen en het programma zo goed mogelijk af te stemmen op jouw medewerkers, kan er een stemoptie worden toegevoegd, zodat er na zes voorstellingen één act nog een keer terugkomt voor een extra concert of optreden.

 • Dergelijke interactie zal zorgen voor een nog grotere betrokkenheid van het personeel.

 • Mogelijke uitbreiding:
  Het is ook mogelijk om 6 concerten af te nemen en bij voorbeeld 2 van de 6 concerten bij klanten te laten plaatsvinden. Of één van de concerten op het dorpsplein of –theater, zodat een hele gemeenschap kan meegenieten. CBS Music & Management is uiteraard bereid om mee te denken met dit soort mogelijkheden. Je kunt ook overwegen om dit concept (gedeeltelijk) te sponsoren: Het ‘ Applaus! Voordelen uitbreiding:

 • Nog meer media-aandacht, klantenbinding en imago building.

 • Het creëren van een begrip: Het ‘naam van het bedrijf' Applaus! Op dit moment sponsort Menzis bijvoorbeeld de Concertgebouw Zondagochtendconcerten en ROBECO de Robeco zomerconcerten (ook in het Concertgebouw). Het Applaus! biedt de mogelijkheid een landelijk platform te creëren voor waarschijnlijk een fractie van de kosten die andere sponsoren uittrekken, maar met een veel grotere - landelijke - impact.